20 Temmuz 2010 Salı

Merakla beklenen ‘Inception’ (Başlangıç) rekor açılışla başladı

Merakla beklenen ‘Inception’ (Başlangıç) rekor açılışla başladı

Merakla beklenen ‘Inception’ (Başlangıç) rekor açılışla başladı
GencSinema.com 20 Temmuz 2010, Salı 15:44

‘Insomnia’, ‘Batman Başlıyor!’, ‘Prestij’, ‘kara Şövalye’ gibi başarılı filmlere imza atan Christopher Nolan'ın, başrolünde Leonardo Di Caprio’nun yer aldığı yeni filmi ‘Başlangıç’ (Inception) Amerika sinemalarında açılış rekoruna imza attı.
Christopher Nolan’ın yeni filmi rekorla başladı. ‘Başlangıç’ (Inception) Kuzey Amerika’nın en çok izlenenler listesine ilk sıradan giriş yaptı. Film ilk hafta sonunda 60.4 milyon dolarlık gişe hâsılatı gerçekleştirdi.

Bu aynı zamanda filmin başrolünü üstlenen yıldız oyuncu Leonardo Di Caprio’nun da en iyi açılış hafta sonuydu. Daha once ‘Titanik’le rekor gişeye ulaşan Di Caprio’nun bundan önceki açılış rekoruna imza atan filmi kısa zaman önce sinemalarımızda da gösterilen ‘Zindan Adası’ydı (Shutter Island). Usta yönetmen Martin Scorsese’nin filmi ‘Zindan Adası’ Şubat ayında 41.1 milyon dolarla açılış hasılatı elde etmişti.

2010’un en flaş filmleri arasında gösterilen ‘Başlangıç’, şimdiden Oscar’ın en büyük favorileri arasında gösteriliyor.

Filmde Leonardo Di Caprio insanların rüyalarına gizlice giren bir çetenin liderini oynadığı bu sıra dışı filmin konusu kısaca şöyle;

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) çok yetenekli bir hırsızdır. Uzmanlık alanı, zihnin en savunmasız olduğu rüya görme anında, bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmak ve onları çalmaktır. Cobb’un bu ender mahareti, onu kurumsal casusluğun tehlikeli yeni dünyasında aranan bir oyuncu yapmıştır. Ancak, aynı zamanda bu durum onu uluslararası bir kaçak yapmış ve sevdiği herşeye malolmuştur. Cobb’a içinde bulunduğu durumdan kurtulmasını sağlayacak bir fırsat sunulur. Ona hayatını geri verebilecek son bir iş; tabi eğer imkansız “başlangıç”ı tamamlayabilirse. Mükemmel soygun yerine, Cobb ve takımındaki profesyoneller bu sefer tam tersini yapmak zorundadır; görevleri bir fikri çalmak değil onu yerleştirmektir. Eğer başarırlarsa, mükemmel suç bu olacaktır…

‘Başlangıç’ (Inception) ülkemizde 30 Temmuz’da gösterime girecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder