19 Temmuz 2010 Pazartesi

Angelina Jolie Bosna’da yaşanan dramı beyazperdeye taşıyacak | sinema.com - Sinema, Sinemalar, Filmler ve Beyazperde'ye Dair Her Şey

Angelina Jolie Bosna’da yaşanan dramı beyazperdeye taşıyacak | sinema.com - Sinema, Sinemalar, Filmler ve Beyazperde'ye Dair Her Şey

GencSinema.com 19 Temmuz 2010, Pazartesi 15:28
Güzel yıldız Angelina Jolie yönetmenliğini de üstleneceği önemli bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. Bosna’da yaşanan dramı beyazperdeye taşıyacak olan Jolie, Bosna'daki savaş sırasında tecavüze uğrayan bir kadının hikayesini anlatacak. Filmin ortağı olması beklenen Sırbistanlı medya patronu yapımcı olmaktan vazgeçtiğini açıkladı.
Hollywood’un dünyaca ünlü starı Angelina Jolie politik bir filme imza atmaya hazırlanıyor. Jolie, Bosna'daki savaş sırasında tecavüze uğrayan bir kadının hikayesinin anlatacağı filmin yönetmenliğini ve başrol oyunculuğunu üstlenecek. Tam açıklanmasa da filmin, 1992-1995 yılları arasındaki savaşta bir Sırbın tecavüzüne uğrayan Boşnak bir kadının, tecavüzcüsüne aşık olması ve onunla birlikte savaşın kanlı günlerini ve zorluğunu yaşamasını konu edindiği söyleniyor.

Böylece ünlü yıldız bu filmle ilk kez "yönetmen koltuğuna" oturmuş olacak.

Sırbistanlı medya patronu ortak yapımcılıktan vazgeçti

Angelina Jolie'nin filmin ortak yapımcısı olması konusunda daha önce anlaştığı Sırbistan'daki özel televizyon kanalı Pink TV'nin sahibi Jelyko Mitroviç'in projeden vazgeçtiği söyleniyor.

Angelina Jolie'nin oyunculuğunu ve kişiliğine saygı duyduğunu belirten Jelyko Mitroviç, Jolie’nin Sırplara karşı önyargısı olduğunu, Sırpları bir kez daha dünyaya kötü tanıtacak bir projenin parçası olmak istemediğini belirtiyor. Sırbistan'daki bazı gazeteler, Mitroviç'i bu davranışından dolayı "kahraman" ilan etti bile.

Angelina Jolie’nin ekibi, filmin çekimi için yakında Bosna-Hersek ve Sırbistan'a gelerek incelemelerde bulunacak.

Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliğinin iyi niyet elçisi olan Jolie ile sevgilisi Brad Pitt, 5 Nisan'da Bosna-Hersek'e gelmiş, burada mülteci kamplarını ziyaret etmişti. Jolie ve Pitt, daha sonra gittikleri Karadağ'da kısa bir süre tatil yapmıştı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder